BIODATA

 

     

Ustaz Haji Mohd Zainul Arifien b Mohd Jaid. Dilahirkan di Daerah Hilir Perak pada hari Rabu jam 10.00 malam tanggal 17.03.1964.

Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam (Kepujian) dalam bidang Pengajian Arab dan Tamaddun Islam, Diploma Pendidikan dalam Pendidikan Islam dan Bahasa Arab di Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Pendidikan Islam Bangi dan Ijazah Sarjana Pendidikan (Pendidikan Islam) Universiti Kebangsaan Malaysia.

Bertugas sebagai Pengetua di SMKA Slim River Perak. Sebelum itu beliau adalah Penolong Pengarah di Bahagian Pendidikan Islam (BPI), Kementerian Pelajaran Malaysia, Cyberjaya. Selain itu beliau juga pernah menjadi Pensyarah Sambilan di Fakulti Pendidikan UKM dan Universiti Pendidikan Sulan Idris (UPSI), Institut Perguruan Islam Selangor (IPPIS) dan juga Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM)

Isteri beliau Hajjah Rashidah bt. Dato' Hj. Ambak. Beliau berasal dari Kuala Terengganu. Berkelulusan Ijazah Sarjanamuda Sains (Kepujian) dalam Bidang Dietetik Universiti Kebangsaan Malaysia. Kini beliau bertugas di Institut Kesihatan Umum, Kementerian Kesihatan Malaysia, Jalan Bangsar Kuala Lumpur sebagai Pegawai Dietetik U54.

Dikurniakan enam orang cahaya mata. Syifa' Izzati, Mohd Zul Azam, Adibah Huda, Anis Nabilah, Ameerul Adib dan Sofea Syahida.

Sekarang menetap di No. 8, Jalan Damai Puspa 9, Alam Damai, Cheras, 56000 Kuala Lumpur. Tel : 012-4218590 / 03-91057011

 

 

 

 

 

Sila Klik Alamat E-Mail saya

zainul99@tm.net.my / zainul64@yahoo.com